Calleman: Budoucnost určujeme teď sami, každý probuzený člověk je důležitý pro lepší svět

31.01.2019 22:28

Carl Johann Calleman je autorem knih o Mayském kalendáři a stromu života. Švédský vědec se proslavil svými knihami po celém světě kolem roku 2012, kdy lidstvo v napětí očekávalo, jaké změny budoucnost přinese. Zeptali jsme se ho na otázky týkající se současnosti.

 

Ve svých knihách vysvětlujících poselství mayského kalendáře jste také předpověděl, že v roce 2012 by měl být (jednoduše řečeno) „konec světa“. Mnoho lidé očekávalo přicházející změny. Mnozí to brali jako osud, jiní jako šanci – nový začátek, transformaci do vyšších rovin vědomí atd. Myslíte si, že lidstvo pochopilo správně, co mayské proroctví říkalo? Někteří byli zklamáni, že se v roce 2012 „nic nestalo“. Jaký je Váš názor na globální dění po roce 2012?

Nemyslím, že bych někdy řekl, že „posun“ v mayském kalendáři by znamenal konec světa. Asi se jednalo o nedorozumění. Myslím si, že lidstvo vůbec nepochopilo, co říká mayský kalendář. Také jsem se při svých předpovědích po 28. říjnu 2011 trochu spletl, ale přinejmenším jsem zjistil správné datum posunu, což bylo velmi důležité. 

Důvod, proč někteří lidé mysleli, že se nic nestalo, je, že dostali konečný termín dlouhého počtu špatně. Rok 2011 byl tím rokem obrovské změny, ale jak jsem očekával tak se 21. prosince 2012 nic nestalo. Takže pokud se lidé domnívají, že se nic nestalo, bylo to částečně kvůli tomu, že v mnoha článcích a knihách pojednávajících o 2012 bylo datum špatně. Kdyby měli datum posunu správně, možná by byli schopni ovlivňovat globální procesy příznivěji.

Jaký je váš názor na tuto dobu, v níž žijeme (2018)? Mnoho lidí věřilo, že by už měl skončit starý svět, ale "systém" (politický ekonomický, manipulační, kontrolní, technologický atd.) v mnoha zemích zůstává nebo se stává ještě tvrdším (cenzura internetu, nová pravidla kontroly...

Odpověď je složitá a důvodem je to, že Mayský kalendář popisuje interferenční vzorec (vzájemné ovlivnění) devíti různých vln. Abychom pochopili, co se při posunu stalo, je nyní třeba pochopit, jaké změny přinesla každá z těchto vln a jak vzájemně interagují (ovlivnují se). Jsou částečně ve vzájemném konfliktu. Zatímco posun v šesté vlně do období noci znamená reakci proti pokroku a návrat diktátorských nebo téměř diktátorských systémů vládnutí v mnoha částech světa, osmá a devátá vlna znamenají pokrok směrem k jednotě a vyšším stavům vědomí. Jen málo lidí však následuje devátou vlnu nebo si dokonce uvědomuje, že existuje, a to je klíčový faktor pro budoucnost světa. Kdyby si lidé uvědomili tuto možnost a změnili své vědomí, svět by mohl vypadat mnohem příznivěji.

Myslíte si, že bylo zamýšleno aby se lidstvo transformovalo ze starých vzorů myšlení a chování do lásku, vyšších úrovní vědomí, harmonie v životech a vztazích, spojení s vesmírem a Zemí, soucitu a dalších vlastností, také vývojové období lidstva nazývané "Nová země "? Nebo to bylo nějak narušeno?

Myslím si, že bylo skutečně zamýšleno, aby se svět stal lepším místem než je teď a devátá vlna měla znamenat zvýšení lásky a vyšší úrovně vědomí. Lidstvo ale udělalo významné chyby, zejména prostřednictvím typu náboženství, které bylo zavedeno před 2500 lety. Judeo-křesťanské náboženství odmítlo duhového hada (který byl symbolem evoluce) a stále za to platíme cenu. Věřím, že důvody pro naši současnou situaci jsou sahají až daleko daleko do minulosti. Bez vyššího vedení určitých božských bytostí se lidstvo stalo neschopným pochopit a následovat mayský kalendář a poučit se.

Některé věci se zdají být divné. Během posledních let bylo v Evropě mnoho měsíců bez slunce, jen nepřirozená šedá mlha (říkají to kvůli manipulaci s počasím, jako je geoinženýrství). Situace se liší podle kontinentů, ale přesto, když můžeme něco říct globálně existují nějaké vnější síly, které se snaží manipulovat a zastavit "dobrou cestu lidstva"?

Dualita šesté vlny je skutečná a to znamená, že lidé mají možnost zvolit si ve svém vývoji i temnotu a v současné době, zvláště na Západě, mnozí jdou se šestou vlnou do temného věku. Svět není ovlivněn poklesem šesté vlny rovnoměrně, postihuje především západní polokouli.

Jak vidíte možnou budoucnost lidstva v příštích letech? Je stále možné dosáhnout "zlatého věku" zemí po celém světě, ale řekněme obecně?

Myslím, že v minulosti jsem myšlenku zlatého věku přecenil. Lidé dostali příležitost, ale spousta ji nevyžila a neprobudila se. Před rokem 2012 nebylo možné předvídat komplexní interferenční vzorec (nebo také jinak řečeno kvantové pole) vln, které by se objevily po 28. říjnu 2011. Co toto kvantové pole znamená? Že výsledek budoucnosti není předem určen ale závisí na boji mezi silami směřujícími k různým směrům (dobru a zlu, vědomí/temnotě). To je také důvod, proč je výsledek nyní nepředvídatelný. To znamená, že budoucnost lidstva závisí hodně na tom, jakou volbu lidé udělají a na jaké vlny se budou nalaďovat. Myslím, že je možné mezi nimi vyvažovat.

Mnoho lidí se probudilo a snažilo se naplnit "své božské poslání". Jiní lidé ale zůstávají ve svém životě spát. Je pro další vývoj a transformaci země nutné, aby se duchovně probudili všichni lidé ,nebo je v pořádku, pokud i to málo, co se probudilo a průkopníci, kteří jsou dost silní a dělají svou práci správně k posunu Země stačí? Říká se, že kvůli problémům to mnoho duší nedokázalo a zpomalilo "božský plán".

Věřím, že ti, kteří se chtějí stát součástí transformace lidstva, se na tom musí aktivně podílet. Nemůžeme se spoléhat na to, že někdo jiný udělá vaši práci za vás. Každý člověk, který se snaží o duchovní posun a naplnění svého úkolu, je velmi důležitý a na tom závisí další vývoj Země. Čím více takových probuzených bude, tím bude budoucnost jistě lepší.

Na Zemi po roce 2000 přichází mnoho zajímavých bytostí a nových duší, nazývaných krištálové, diamantové, zlaté nebo duhové děti (podle jejich světelných vibrací a barvy aury). Měli by přinést změnu do světa, pokud předchozí generace nemají dostatek síly transformaci planety uskutečnit. Co si myslíte o šancích těchto božských, nadaných a vysokovibračních duší? Znáte nějaké takové lidi ?

Myslím, že pro tyto mladé děti, kteří se narodili po aktivaci osmé vlny (v roce 1999) nebo deváté vlny (v roce 2011), bude mnohem jednodušší stáhnout odpovídající nové mysli. Proto jsou tzv. „milleniálové“(děti narozené na přelomu tisíciletí) celkově mírumilovnější a směřují k progresivním politickým hodnotám než starší generace, která se narodila do sedmé vlny.

Ti, kteří se narodili do deváté vlny (od 2011), dosud nedospěli (dosáhli maximálně 8 let), což znamená, že dosud výrazně neovlivňují průběh událostí ve světě. Časem se však jejich poměr mezi lidstvem zvýší, a tak se mohou zapojit ke zlepšení šancí na lepší svět.

Máte nějaký osobní "recept", jak duchovně přežít tyto "náročné" časy, ve kterých žijeme? (cvičení, meditace, světelné čištění, hudba, vnitřní postoj atd.)?

Praktikuji meditaci, účastuji se na ceremoniích Ayahuasca, technikách vyvažování energie a na Hellingerově práci. Nejde mi tolik o duchovní přežití , ale domnívám se, že problémy, kterým dnes lidstvo čelí, jsou většinou takové, že vyžadují dobrá a moudrá politická řešení.

 

O autorovi:

Carl Johan Calleman získal titul Ph.D v oboru fyzikální biologie na Stockholmské univerzitě a v letech 1986 až 1993 působil na washingtonské univezitě v Seattlu jako vedoucí výzkumu v oblasti vlivu životního prostředí na zdraví člověka. Pracuje pro Světovou zdravotnickou organizaci jako odborník na rakovinu a vede přednášky a školení ve vědeckých ústavech po celém světě, od Massachusettského technologického institutu až po Čínskou akademii preventivní medicíny v Pekingu. Je uznávanou kapacitou v oblasti toxikologie a chemie a jeho vědecké články jsou citovány ve vědecké literatuře. 

 

 

Kromě své vědecké práce se věnuje od roku 1979 zkoumání mayského kalendáře a je v této oblasti mezinárodně uznávanou autoritou. Je autorem knih Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Mayan Calendar (Mayský kalendář: rozluštění největšího tajemství naší doby) a The Mayan Calendar and the Transformation of Conssicousness, z nichž druhá vyšla v českém jazyce jako Mayský kalendář: průvodce budoucností lidstva (Olomouc, Fontána, 2006) Carl Calleman přednáší o této tématice po celém světě a často vystupuje v médiích prostřednictvím internetu.

Copyright Starchildren.cz Tento článek lze šířit jen s uvedením odkazu na tento web starchildren3.webnode.cz